Podovi su gospodari prostora – kako izgledaju podne površine može znatno da unapredi izgled celokupnog enterijera. To najpre znači da parket mora biti kvalitetne izrade, pravilno postavljen, dobro lakiran – i kao takav pruža garanciju dugogodišnje upotrebe.

Firma Agrikol doo nudi sve vrste parketarskih radova, od hoblovanja i lakiranja starog do postavljanja novog, hoblovanja, lakiranja ili postavke gotovih parketa.

Postavljanje klasičnog parketa

Postupak ugradnje klasičnog parketa je dugotrajniji, zahteva znanje i opremu i odgovarajuće uslove što se tiče vlažnosti i temperature. Klasičan parket nije završno obrađen i nakon postavljanja na pod potrebno ga je dodatno obraditi.

 

Postavljanje gotovog parketa

Razlika između gotovog parketa i klasičnog je u tome što su gotovi parketi fabrički već obrađeni, lakirani i spremni za ugradnju. Odlikuje ih velika čvrstoća i nizak stepen vlažnosti drveta. Gotovi parketi su višeslojni (dvoslojni ili troslojni), a osnovna prednost je što je postavljanje jeftinije, brže i čistije nego što je slučaj sa klasičnim parketom.

Hoblovanje

Ukoliko imate stari parket, uz pomoć tehnike hoblovanja, kada se odstranjuje površinski sloj parketa, dobijate novu podnu površinu, tj. sasvim zdravo drvo.

Hoblovan parket je potpuno ravan jer se mašinskim putem uklanjaju sve brazde, nečistoće, rupice i slično.

Koristimo savremene mašine, koje u postupku rada, istovremeno i usisavuju otpatke i prašinu, što je od velike važnosti za postizanje maksimalnih rezultata na kraju.

Lakiranje

Lakiranje predstavlja završnu fazu parketarskih radova. Postupak lakiranja počinje nakon što se parket ishobluje i ispolira. Parket se pažljivo usisava i briše, da bi se uklonile i najmanje čestice prašine. Lak za parket se nanosi u minimalno dva sloja, dok se nekada preporučuju tri do četiri. Sa kvalitetnim lakiranjem parket dobija potpuno drugačiji izgled i efekat. Površina parketa može biti mat, polusjajna ili sjajna, a stepen sjaja zavisi isključivo od vrste laka.

Naš iskusan i kvalitetan tim majstora postavljanjem parketa i dodatnom efektnom doradom ulepšava Vaš životni prostor i stvara izuzetno prijatan i topao ambijent.

Koristimo visoko kvalitetne materijale.

Ukoliko želite da Vaš parket bude reprezentativan, poseban i lepo obrađen, slobodno nam se javite.