Iz vrlo bogatog iskustva adaptacija i preuređenja prostora firma Agrikol doo nudi Vam profesionalne usluge gipsanih radova.
Gips je veoma zahvalan građevinski materijal zbog toga što se vrlo lako obrađuje i postojan je, tako da je moguće dobiti najrazličitije promene u enterijeru, a koje zavise od Vaših potreba i želja ili zamisli arhitekte ili izvođača. Zahvaljujući velikoj sposobnosti regulacije vlage u vazduhu, gips je ekološki besprekoran, potpuno bezopasan i neškodljiv materijal.
Najveća prednost gipsanih radova je u tome što oni pružaju veliki broj mogućnosti.

Izrada spuštenih plafona

Spušteni plafoni su savršen izbor za moderno uređene stambene i poslovne prostore ili za adaptaciju starijih prostora i enterijera. Postavljaju se iz estetskih i praktičnih razloga. Recimo – želite da smanjite visinu prostorije, sakrijete noseće konstrukcije ili da otklonite nesavršenosti i oštećenja na postojećem plafonu; klijenti često žele ugradnju dekorativne rasvete, kao i dodavanje termoizolacije.
Kaskadni plafoni imaju velike dekorativne mogućnosti. Lako se ugrađuju i uklapaju u sve vrste prostora.
U kombinaciji sa adekvatnom rasvetom spušteni plafon može biti presudan faktor u podizanju estetike. Mogućnosti su gotovo neograničene: ravni plafoni sa dve ili više kaskada različitih veličina, talasasti spušteni plafoni, zakrivljeni plafoni oblika kruga, kupole, lukovi i svodovi.

 

Izrada obloge zida

Obloge zida mogu biti pravo rešenje kada želite da stambeni ili poslovni prostor učinite vizuelno upečatljivim, a da ga ujedno i izolujete. To znači da se oblažu već postojeći zidovi, pa se na taj način postižu glatke i ravne površine zidova, kao i bolja zvučna i toplotna zaštita.
Dekorativne obloge ne mogu biti potpuni zvučni izolatori, ali Vam mogu pomoći da smanjite buku koja dolazi iz okolnih stanova. Najbolji efekat zvučne izolacije postiže se kada se prostor između gips-kartonskih ploča u celini ispuni mineralnom staklenom vunom.
Naš stručan tim nudi najbolja rešenja koja mogu biti prilagođena Vašim željama i potrebama.
Kvalitet i vrhunsko izvođenje gipsanih radova je bezbroj puta do sada dokazano, a uključuje veliki broj uređenih prostora i objekata različitih namena: stanovi, kuće, poslovni, ugostiteljski prostori.